Reactie

Kroatië-trainer feliciteert Argentinië en verklaart irritatie-moment bij spelers

Kroatië-trainer feliciteert Argentinië en verklaart irritatie-moment bij spelers

13-12-2022 23:56

Zlatko Dalić heeft Argentinië gefeliciteerd met het behalen van de WK-finale. De bondscoach van Kroatië zag zijn elftal met 3-0 verliezen van La Albiceleste, waardoor de winst van het toernooi buiten handbereik is geraakt.

"Ik feliciteer Argentinië, dit was hun welverdiende overwinning. Het blijft voor ons zaak om de kop op te steken en de wedstrijd om de derde plaats op de juiste manier te spelen”, begint de oefenmeester na afloop van het duel, geciteerd door het Kroatische medium Slobodna Dalmacija.

Afgaand op het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kroatië, zag ook Dalić. "Ik heb verwijt mijn spelers niets. We hadden ongeveer een half uur de controle, we hielden balbezit, maar toen volgde een tegenaanval en een strafschop. Daarna kregen we een tweede doelpunt tegen uit de tegenaanval, na een flipperkast. Maar soms heb je geluk, soms niet. We gaan niet na alles zeuren", aldus de Kroatische trainer, die toch een moment van irritatie zag bij zijn spelers. "De spelers klaagden dat de scheidsrechter voor die strafschop een hoekschop aan ons had moeten geven. Daar mogen we nu niet over klagen."

De wedstrijd om de derde en vierde plek wordt aanstaande zaterdag gespeeld. De verliezer van het duel tussen Frankrijk en Marokko wordt de tegenstander van Kroatië.