Nieuws

Arsenal-legende lovend over Ziyech: 'Hij speelt met een ander soort energie'

Arsenal-legende lovend over Ziyech: 'Hij speelt met een ander soort energie'

13-12-2022 13:14

Ian Wright is onder de indruk van Hakim Ziyech dit WK in Qatar. De Arsenal-legende ziet de spelverdeler een uitstekende indruk maken bij de Marokkaanse ploeg.

Ziyech was niet alleen met een goal tegen Canada en een assist tegen België belangrijk voor Marokko dit toernooi. Ook in de organisatie draagt de Marokkaanse spelverdeler zijn steentje bij. Dat valt ook Wright op. "Ik geniet van Ziyech dit wereldkampioenschap", aldus de oud-voetballer in de Wrighty’s House podcast. "Ik hou van de manier waarop hij speelt."

Wat er bij Chelsea maar niet uit lijkt te komen, komt er bij Marokko wel uit. Ziyech kwam sinds zijn transfer van Ajax naar Londen maar mondjesmaat in actie en was zelden belangrijk voor de topclub uit de Premier League. "Hij speelt met een ander soort energie als hij zijn land vertegenwoordigt", aldus Wright.

Wright merkt op dat de bondscoach ook erg belangrijk is in dit verhaal. Met de voorganger van Walid Regragui, Vahid Halilhodzic lag Ziyech nog in de clinch. "Weet je nog de problemen die hij had met de vorige bondscoach, toen hij niet speelde? Nu is die bondscoach weg. Ze hebben een nieuwe bondscoach en kijk eens waar ze nu staan."