Nieuws

Kans op WK-finale voor Makkelie wordt steeds groter na uitblijven aanstelling

Kans op WK-finale voor Makkelie wordt steeds groter na uitblijven aanstelling

12-12-2022 19:35
2

Danny Makkelie maakt nog steeds kans om de WK-finale de mogen fluiten. De Mexicaan César Ramos heeft de tweede halve finale, tussen Frankrijk en Marokko, toegewezen gekregen door de FIFA.

Mede door de uitschakeling van het Nederlands elftal maakt Makkelie een goede kans om de eindstrijd toegewezen te krijgen door de FIFA. Het feit dat de scheidsrechter ook geen halve finale van het WK kreeg toegewezen zal zijn hoop alleen nog maar groter maken. Ramos, die samen met de Pool Szymon Marciniak als een van de favorieten werd gezien voor de WK-finale, krijgt de leiding over Frankrijk-Marokko.

Makkelie heeft nog negen concurrenten die in de strijd zijn voor de felbegeerde WK-finale, terwijl ook de scheidsrechter voor de troostfinale nog moet worden toegewezen. Naast Marchiniak zijn Abdulrahman Al-Jassim (Qatar), Muhammad Muhammed (Verenigde Arabische Emiraten), Mustapha Ghorbal (Algerije), Ismail Elfath (Verenigde Staten), Raphael Claus (Brazilië), Wilton Sampaio (Brazilië), Jesus Valenzuela (Venezuela) en Anthony Taylor (Engeland) nog over samen met Makkelie.