Nieuws

Southgate weet nog niet of hij aanblijft: 'Ervaar emotioneel zo veel gevoelens'

Southgate weet nog niet of hij aanblijft: 'Ervaar emotioneel zo veel gevoelens'

11-12-2022 08:02 Laatste update: 08:23

Gareth Southgate weet nog niet of hij aanblijft als bondscoach van Engeland. Zaterdagavond gingen de Engelsen onderuit tegen Frankrijk (2-1) waardoor hun WK-droom uiteen spatte.

Southgate gaf na de wedstrijd aan tijd nodig te hebben om de juiste beslissing te maken. "Na ieder toernooi zit je met elkaar samen en reflecteer je", begon de Engelsman tegenover Sky Sport. "We hebben dus wat tijd nodig om er voor te zorgen dat iedereen de juiste beslissing maakt. Na ieder toernooi heb ik wat tijd nodig om de juiste keuzes te maken aangezien je emotioneel zo veel verschillende gevoelens ervaart. De energie die dit soort toernooien kost is enorm."

De voormalig prof benadrukt dat hij de juiste keuze voor het team wil maken. "Wat het ook is, voor het team, voor Engeland en voor de FA moet ik er zeker van zijn dat het de juiste keuze is. Ik denk dat daarvoor tijd nodig is aangezien ik weet dat in het verleden mijn gevoelens fluctueerden in de nasleep van een toernooi." Southgate heeft nog een contract voor twee jaar. Eerder maakte de bondscoach al het EK 2020 en het WK 2018 mee met de Engelse ploeg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s