Nieuws

'Irritatie en spanningen bij Vitesse: UEFA geeft geen datum voor uitsluitsel'

'Irritatie en spanningen bij Vitesse: UEFA geeft geen datum voor uitsluitsel'

14-12-2021 15:31

Vitesse zit nog altijd in de wachtkamer. De Arnhemmers weten ondanks een tweede plek in de Conference League-groepsfase niet of ze na de winterstop nog actief zijn in het toernooi. Dat de UEFA niet zegt wanneer ze uitsluitsel geven, zorgt voor irritatie bij Vitesse.

Het orgaan heeft Omroep Gelderland gemeld dat er inderdaad nog geen datum is vastgesteld waarop de kwestie besproken wordt. Tottenham Hotspur kon door een corona-uitbraak de laatste groepswedstrijd niet spelen en kon nog wel over de Arnhemmers heen in de stand. Het is wachten op een besluit van Het Control, Ethics and Disciplinary Body van de UEFA. 

De Gelderlander weet dat deze berichtgeving tot spanning en irritatie leiden in het Vitesse-kamp. Volgens de directie van de club is het stuitend dat op het moment van de loting nog niet bekend was wie er definitief gekoppeld is aan Rapid Wien voor de tussenronde van de Conference League. Het kan nog wel even duren voor de UEFA zich hierover buigt.

De regels schrijven voor dat in een dergelijk geval Tottenham Hotspur reglementair met 3-0 hoort te verliezen. Mocht de Europese bond de officiële wetgeving volgen, zou het betekenen dat Vitesse het in februari opneemt tegen Rapid Wien.