Deschamps en Southgate houden vast aan succesformules van achtste finales

10 december 2022 om 18:56

Frankrijk en Engeland hebben bekend gemaakt welke 22 spelers het zaterdagavond om 20.00 tegen elkaar opnemen in de kwartfinale van het WK. Bondscoaches Didier Deschamps en Gareth Southgate houden vast aan hun succesformules.

Voor Engeland betekent dat dat de teruggekeerde Raheem Sterling op de bank begint. De aanvaller van The Three Lions keerde afgelopen week gedwongen terug naar Engeland omdat er was ingebroken in zijn huis terwijl zijn gezin thuis was. Toen de Engelsman er zeker van was dat alles oké was met zijn familie en de nodige beveiligingsmaatregelen waren genomen, keerde hij terug naar Qatar. Zijn plek wordt wederom ingenomen door Phil Foden, één van de favoriete spelers van de Engelse supporters.

Ook aan de Franse zijde zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Polen. Dat betekent dat Kylian Mbappé gewoon in de basis staat. De Franse aanvaller sloeg een groepstraining over, maar al snel werd bekend dat dat eigenlijk een extra rustdag was en niets met een eventuele blessure te maken had.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Henderson, Bellingham; Saka, Foden, Kane.

Opstelling Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Griezmann, Mbappé; Giroud.