Nieuws

'Terugkeer Di María zo goed als zeker, maar nog veel pijntjes bij Argentijnen'

'Terugkeer Di María zo goed als zeker, maar nog veel pijntjes bij Argentijnen'

07-12-2022 21:26
1

Argentinië lijkt in de kwartfinale tegen Nederland te kunnen rekenen op de terugkeer van een belangrijke steunpilaar. Ángel Di María trainde woensdag voor het eerst weer volledig mee met de selectie.

Di María moest de achtste finale tegen Australië (2-1 winst) aan zich voorbij laten gaan door een dijbeenblessure. De ernst daarvan was in eerste instantie onduidelijk, maar de wedstrijd tegen Oranje lijkt haalbaar voor de Juventus-aanvaller. Dat meldt het Argentijnse TyC Sports.

Een belangrijke kanttekening daarbij is dat Di María vrijwel zeker geen volledige wedstrijd kan spelen. Bondscoach Lionel Scaloni testte daarom op de training een andere Ángel op de linksbuitenpositie: Ángel Correa van Atlético Madrid.

Tegenover de terugkeer van El Flaco staan nog vraagtekens bij de namen van Alejandro 'Papu' Gómez en Rodrigo De Paul. Beiden kampen met pijntjes, waardoor de wedstrijd voor hen een race tegen de klok lijkt. Nederland – Argentinië begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!