Nieuws

'Zowel Vitesse als Tottenham gaan de koker in voor de loting Conference League'

'Zowel Vitesse als Tottenham gaan de koker in voor de loting Conference League'

13-12-2021 12:05 Laatste update: 12:11

Tottenham Hotspur gaat samen met Vitesse de balletjesbak in voor de loting voor de tussenronde van de Conference League.  De UEFA bepaalt in de loop van de week de uitkomst van de geannuleerde wedstrijd van de Londenaren tegen Stade Rennais.  

De nummer twee in de groep van de Arnhemmers is nog steeds niet definitief bekend. Door een corona-uitbraak bij The Spurs kon de wedstrijd tussen de Engelsen en de Fransen geen doorgang vinden. Wegens het bomvolle programma in de Premier League, kon geen nieuwe datum worden gevonden voor de wedstrijd. De UEFA moet nog een definitief oordeel vellen wat er nu gebeurt met de eindstand in de poule, nu duidelijk is dat het duel niet meer wordt ingehaald.  

Spurs moest winnen om Vitesse als nummer twee voor te blijven in de groep. Doordat de Europese voetbalbond geen nieuwe datum vóór 31 december voor de wedstrijd kon vinden, dreigt een regelmentaire nederlaag voor The Lilywhites. Vitesse kan stuiten op Sparta Praag, Leicester City, Fenerbahçe, Olympique Marseille, FC Midtjylland, Celtic en Rapid Wien.