Nieuws

Deschamps verdedigt Franse ploeg na nederlaag: 'Ik had ook veel gewijzigd'

Deschamps verdedigt Franse ploeg na nederlaag: 'Ik had ook veel gewijzigd'

01-12-2022 08:38 Laatste update: 08:44

Didier Deschamps is voor zijn ploeg in de bres gesprongen na de verrassende nederlaag van Frankrijk tegen Tunesië. De bondscoach stelt dat er nu een smetje op de WK-reis van Les Bleus zit, maar dat het doel vooralsnog is bereikt.

Frankrijk verloor met 1-0 van Tunesië, maar door de overwinning van Australië op Denemarken had die uitslag verder geen invloed op de groep. Na afloop van het duel verscheen Deschamps op het persmoment. "We hadden het misschien beter gedaan als ik niet zoveel had gewijzigd, maar dan hadden we nog steeds over vier dagen opnieuw moeten spelen", stelde Deschamps over zijn sterk gewijzigde elftal. "Mijn spelers zijn niet moe. Maar ze hebben wel veel energie in de eerste twee wedstrijden gestopt."

De gewijzigde selectie is echter niet de hoofdreden voor de nederlaag, stelt Deschamps. "We gingen tegen Tunesië niet vol de duels in. Maar we maakten ook veel persoonlijke fouten. Dit resultaat betekent dat we niet al onze doelen hebben gehaald, maar het belangrijkste doel was de laatste zestien te bereiken", besluit Deschamps. Frankrijk staat zondag tegenover Polen in de achtste finales en trapt om 16.00u af.