Deense bondscoach Hjulmand zit bij pakken neer: 'Loop momenteel over van emoties'

30 november om 18:51
Laatste update: 30 november om 18:52

Kasper Hjulmand zag de uitschakeling van Denemarken in de groepsfase van het WK niet aankomen. De Deense bondscoach had hoge verwachtingen van het toernooi, maar die werden na de verliespartij tegen Australië (1-0) definitief door het toilet gespoeld.

Het was Denemarken dat goed aan de wedstrijd begon, maar scoren deed het niet. Het ontbreken was eigenlijk het grote verhaal van de WK-deceptie van de Noord-Europeanen. In de drie wedstrijden werd er slechts één keer gescoord: door Andreas Christensen, wat notabene een verdediger is.

"Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd", begon Hjulmand in gesprek met de Deense tv. "De analyses zullen later moeten komen Op dit moment loop ik over van emoties. Frustraties en teleurstellingen nemen de meeste ruimte in. Het spijt ons dat we de mensen thuis niet konden geven wat ze wilden. Het doet veel pijn. We kunnen alleen maar spijt hebben dat we het niet aan de praat hebben gekregen."

Hoe het zo ver heeft kunnen komen, is ook een groot raadsel voor de oefenmeester zelf. "We hebben niet genoeg kansen gecreëerd. We hebben ook geen doelpunten gemaakt. Het is moeilijk te analyseren."

Waar de druiven voor Denemarken zuur zijn, zijn ze zoet voor Frankrijk en Australië. Voor eerstgenoemde land zal het stukje fruit wat minder lekker smaken, aangezien het verloor van Tunesië (1-0).