Reactie

Denemarken onder hoogspanning: 'Op het WK worden gevoelens keer tien versterkt'

Denemarken onder hoogspanning: 'Op het WK worden gevoelens keer tien versterkt'

30-11-2022 12:52
0

De emoties lopen hoog op in Denemarken, stelt bondscoach Kasper Hjulmand. De oefenmeester weet zelf als geen ander dat zijn selectie onder hoge druk staat in het allesbeslissende duel met Australië.

Denemarken en Australië vechten woensdagmiddag in een onderling duel uit welk land er achter groepswinnaar Frankrijk zal eindigen. De Socceroos hebben genoeg aan één punt, terwijl de Denen voor de overwinning moeten gaan. De emoties lopen dan ook hoog op in het Europese kamp

"Het is het WK. Voetbal kan ervoor zorgen dat je gevoelens keer tien worden versterkt. De angst om te verliezen is daar ook onderdeel van. Hoe we daar het best mee om kunnen gaan? Dat moeten we gaan zien", aldus Hjulmand op de persconferentie, die niet wegloopt voor de druk. "Natuurlijk is de druk er, maar we weten dat we een sterke en goede groep hebben. We winnen, we verliezen, we vechten, maar dat doen we samen. Mijn spelers zijn gewend aan dit soort wedstrijden."

De Deense bondscoach vertrouwt op zijn collectief, dat in het veld onder leiding staat van vedette Christian Eriksen. "Hoe meer ervaring je hebt op dit soort toernooien, hoe meer druk je voelt, maar ook word je meer trots. Het is een droom sinds dat je een kind bent en nu ben je er dan echt. Het is een privilege."

Het duel tussen Denemarken en Australië begint om 16.00. Op datzelfde tijdstip trappen Frankrijk en Tunesië af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie