Reactie

'Zijn met gebogen hoofd door de achterdeur van grootste podium vertrokken'

'Zijn met gebogen hoofd door de achterdeur van grootste podium vertrokken'

30-11-2022 18:27 Laatste update: 18:34
1

Geheel tegen verwachting heeft Denemarken de laatste zestien van het WK niet gehaald. De ploeg van Christian Eriksen had een overwinning nodig tegen Australië, maar gingen met 1-0 onderuit. De Deense pers is vernietigend over het elftal dat nog zoveel succes boekte op het afgelopen EK.

Door het gelijke spel tegen Tunesië (0-0) en de nederlaag tegen Frankrijk (2-1) had Denemarken zich in de nesten gewerkt. Er telde maar één ding tegen Australië: de winst. Dat was woensdagmiddag net iets wat niet lukte.

'Er zijn veel manieren om uit een WK geknikkerd te worden', begint het Deense Jyllands-Posten, dat het elftal 'met gebogen hoofd' af zag druipen na de nederlaag tegen Australië. 'Magische tegenstand, droomgoals of pech kunnen zelfs de grootste favorieten ten val brengen, maar Denemarken reed op een onverharde weg in november. Het nationale team vertrok met gebogen hoofd door de achterdeur van het grootste podium.'

Dagbladet Børsen noemt de uitschakeling van Denemarken 'een fiasco'. Volgens het medium was het elftal met vlagen 'wazig', wat ten grondslag lag aan 'een nieuwe teleurstelling'. Ekstra Bladet is ook niet mild en noemt het verlies 'gênant' en 'vernederend'. ‘Verstoken van verlangen om door te stoten naar de laatste zestien van het WK, stierf de droom van de Denen', aldus de krant, die de uitschakeling aan bondscoach Kasper Hjulmand en de spelers wijdt. 'De verantwoordelijkheid ligt bij hem, maar de spelers moeten zichzelf in de spiegel bekijken'.

De uitschakeling komt extra hard aan in Denemarken omdat tijdens het EK van 2020 nog de halve finale werd behaald. De hoge verwachtingen kon de Deense selectie dit keer niet waarmaken.