Van Bronckhorst dankbaar ondanks ontslag: 'Eens een Ranger, altijd een Ranger'

27 november om 19:51

Giovanni van Bronckhorst werd vorige week ontslagen als trainer van Rangers FC. De tegenvallende resultaten in de competitie en Europa zorgden ervoor dat de clubleiding geen vertrouwen meer had in de Nederlandse coach. Hij reageerde zondag op zijn ontslag via Instagram.

"We hebben ongelooflijke pieken bereikt. Met de technische staf hebben we altijd geloofd dat we waanzinnig kunnen presteren", schrijft Van Bronckhorst onder meer. "We speelden de Europa League-finale in Sevilla, maar ook het winnen van de Schotse beker voor het eerst in meer dan tien jaar tijd en het plaatsen voor de groepsfase van de Champions League waren hoogtepunten."

Hij besteed daarbij speciaal aandacht aan de fans. "Dankzij jullie is het ons gelukt deze doelen te bereiken. Daar ben ik jullie allemaal dankbaar voor. Jullie hebben ons nooit in de steek gelaten en zijn ons overal achterna gereisd."

De oud-Feyenoorder erkent een lastig seizoen te hebben gehad en begrijpt de pijn van vele nederlagen. "Dat is onacceptabel voor deze club. Ons grootste doel was binnenlands succes. Niemand begrijpt dat beter dan ik. Eens een Ranger, altijd een Ranger", sluit hij dankbaar af.