Rangers bevestigt nieuws en zet Van Brocnkhorst na ruim een jaar op straat

21 november 2022 om 11:11
Laatste update: 21 november 2022 om 12:24

Giovanni van Bronckhorst staat op het punt om ontslagen te worden bij Rangers FC. Dat melden diverse Britse media, waaronder Sky Sports en het Schotse The Daily Record maandag.

De Nederlander wordt de tegenvallende resultaten fataal. De achterstand op aartsrivaal Celtic bedraagt negen punten. Daarnaast verliep de Champions League-campagne van The Gers dramatisch. In een groep met SSC Napoli, Liverpool en Ajax wist Rangers welgeteld nul punten binnen te halen.

Volgens Sky Sports is het ontslag van Van Bronckhorst een 'kwestie van tijd'. The Daily Record heeft meer informatie en stelt dat de club 'in gesprek is' over de voortijdige beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de veelvuldig bekritiseerde manager.

De Nederlandse oud-international staat ruim een jaar voor de groep op Ibrox en leidde Rangers tot dusver 68 wedstrijden. Afgelopen seizoen behaalde Van Bronckhorst de Europa League-finale en won het de beker, terwijl het de landstitel moest laten aan Celtic.

UPDATE: Rangers FC heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het Giovanni van Bronckhorst ontslagen heeft. De Nederlandse manager wordt bedankt voor de bewezen diensten, maar tegelijkertijd verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten.