Nieuws

Amrabat ziet invloed van bondscoach Regragui: 'Dan vliegt Sofyan het veld op'

Amrabat ziet invloed van bondscoach Regragui: 'Dan vliegt Sofyan het veld op'

27-11-2022 11:35

Sofyan Amrabat maakte een ijzersterke indruk in het duel tussen Marokko en Kroatië. Volgens zijn broer Nordin heeft bondscoach Walid Regragui daar een groot aandeel in.

Nordin zag zijn broertje een goede wedstrijd spelen, maar denkt dat hij tot meer in staat is. "Hij was - ook wel begrijpelijk op een WK - vrij voorzichtig in zijn spel. Hij kan aan de bal nog veel meer brengen", analyseert Nordin bij de NOS. "Hij is sterk en snel, dus je kan 'm overal gebruiken. Trainers zagen dat hij zich op veel posities redelijk wist te redden. Maar dat werkte steeds meer tegen hem. Bij Brugge stond hij op een gegeven moment zelfs als verdediger in een driemansdefensie."

Regragui heeft een grote rol in het spel van Marokko, stelt Nordin. "Hij is voor het WK naar Florence gevlogen, om samen met Sofyan even goed uit eten te gaan. Hij heeft Sofyan gezegd dat hij de sleutel naar succes kan zijn. Daar is een goede band ontstaan. Wat Hervé Renard deed bij Saudi-Arabië, dat kan Walid Regragui ook. Voor het duel met Kroatië had hij het over de familie van de spelers: 'jullie spelen dit WK voor je oma's, je vaders en moeders.' Dan vliegt Sofyan het veld op."

Marokko neemt het zondagmiddag op tegen België voor het tweede groepsduel van het WK.