Opstellingen

Verwachte basiself Ecuador: Alfaro past systeem aan, Valencia blijft twijfelgeval

Verwachte basiself Ecuador: Alfaro past systeem aan, Valencia blijft twijfelgeval

25-11-2022 07:44

Het Nederlands elftal speelt vrijdag zijn tweede groepswedstrijd op het WK  in Qatar. In Ecuador gaat de vermoedelijke opstelling rond en daaruit blijkt dat de ploeg zich gaat aanpassen aan Oranje.

Ecuador switcht mogelijk naar een 3-4-3-opstelling, waarin het Nederlands elftal ook min of meer speelt volgens de woorden van bondscoach Louis van Gaal. Dat betekent dat bondscoach Gustavo Alfaro zich aanpast aan Oranje en afstapt van de 4-3-3-opstelling waarin het tegen Qatar speelde.

In dat duel won Ecuador eenvoudig met 0-2, door twee doelpunten van vedette Enner Valencia. De spits van het Ecuadoriaanse elftal leek een blessure over te hebben gehouden aan het duel met het gastland en het is nog niet zeker dat de aanvaller zal gaan starten tegen Oranje.

Alfaro heeft naar verwachting één wijziging in petto. Jackson Parozo wordt één van de drie verdedigers. Door flink wat verschuivingen is het dan of Romario Ibarra of de lichtgeblesseerde Valencia die op de bank moet plaatsnemen.

Opstelling Ecuador tegen Qatar: Galíndez; Preciado, Torres, Hincapié, Estupinan; Plata, Mendez, Caicedo; Estrada, Valencia, Ibarra

Vermoedelijke opstelling Ecuador: Galíndez; Porozo, Torres, Hincapié; Preciado, Mendez, Caicedo, Estupinan; Plata, Ibarra/Valencia, Estrada

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!