Leicester City verrassend uitgeschakeld in EL, Napoli en Spartak door na winst

09-12-2021 22:02 Laatste update: 23:05

Napoli heeft zich via een 3-2 overwinning op Leicester City geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. Spartak Moskou - met Quincy Promes in de basis - won op bezoek bij Legia Warschau met 0-1 en wint de groep enigszins verrassend.

Napoli - Leicester City 3-2
De nummer drie van de Serie A won in een heerlijk voetbalgevecht van de Engelse club. De openingsfase was absoluut voor de Napolitanen, die via Adam Ounas en Eljif Elmas binnen 25 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong stonden. Daarmee leek het duel al vroeg beslist. Niets bleek minder waar want in een tijdbestek van zes minuten trokken de bezoekers de stand gelijk. Eerst was het de beurt aan centrale verdediger Jonny Evans om iets terug te doen en vervolgens zorgde Kiernan Dewsbury-Hall voor de gelijkmaker.

In de tweede helft viel ex-PSV'er Hirving Lozano uit met een blessure. De Mexicaan kwam ongelukkig in botsing met een tegenstander en verloor daarbij een tand. Napoli schakelde naar een hogere versnelling en creëerde meer kansen dan de Engelse bezoekers. Uiteindelijk zorgde Elmas met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing. Op aangeven van Giovanni di Lorenzo zorgde hij voor de eindstand.

Legia Warschau - Spartak Moskou 0-1
Met Quincy Promes vanaf het eerste fluitsignaal en Jorrit Hendrix op de bank was de start uitstekend voor de Russen op bezoek in Polen. Zelimkhan Bakaev zette de uitploeg al binnen het kwartier op voorsprong en dat bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn. Doordat Tomas Pekhart in de extra tijd nog een penalty miste, won de ploeg uit Moskou en besloot het de groepsfase als nummer één.

Spartak bleef Napoli voor wegens een beter onderling resultaat. Daardoor slaat de Russische ploeg de tussenronde in de Europa League over en staat het in de achtste finale. Leicester City daalt door de teleurstellende nederlaag op de derde plaats en gaat naar de tussenronde in de Conference League. Om het bereiken van de volgende ronde te vieren, plaatste het social media team van Promes een briljante video.