Nieuws

Van Nistelrooij hoopt negatieve reeks te doorbreken: 'Garanties hebben we niet'

Van Nistelrooij hoopt negatieve reeks te doorbreken: 'Garanties hebben we niet'

12-11-2022 08:59 Laatste update: 09:29

Zaterdagavond neemt PSV het in eigen huis op tegen AZ. Trainer Ruud van Nistelrooij stelt dat zijn ploeg, na de overwinning op Ajax een week eerder, door moet pakken en het jaar positief moet afsluiten.

Bij een overwinning op AZ is PSV verzekerd van de koppositie halverwege het seizoen. Van Nistelrooij verwacht echter een zware kluif te hebben aan de tegenstander van zaterdag. "Garanties hebben we tegen AZ niet. We werken met z’n allen ergens aan en sport is focus houden, elke dag je werk doen en morgen moet iedereen top zijn. Dan zien we hoe het gaat. Wij willen bovenin staan, dus we moeten weer bevestigen", vertelt de PSV-trainer tegenover het Eindhovens Dagblad.

De laatste jaren heeft PSV het lastig tegen AZ. Meermaals trokken de Alkmaarders aan het langste eind. "Dat we de laatste vijf van de zes wedstrijden tegen AZ verloren, zegt genoeg. Het was terecht ook en daarom wordt AZ een grote uitdaging voor ons. Ze hebben een topteam en wij ook." Nu het WK voor de deur staat, zullen enkele PSV’ers de komende weken in Qatar te bewonderen zijn. "Een aantal van onze spelers gaat naar het WK en doet ervaring op, die meegaat naar de club. Het is een verrijking van je leven als sporter, dus het is heel belangrijk om een WK te spelen."