Nieuws

Wedstrijd Tottenham lijkt uitgesteld te worden, ook onzekerheid voor Vitesse

Wedstrijd Tottenham lijkt uitgesteld te worden, ook onzekerheid voor Vitesse

09-12-2021 11:20 Laatste update: 13:30

Grote verwarring in Londen, waar het nog steeds onduidelijk is of de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais donderdagavond gespeeld kan worden. Een aantal Engelse media melden dat de wedstrijd gewoon doorgaat, terwijl de UEFA aan Sky Sports heeft verteld dat dit niet het geval is. Ook de wedstrijd van Vitesse is onzeker door de ontwikkelingen.

Er is een flinke corona-uitbraak binnen de selectie van Tottenham gaande, waardoor acht spelers en vijf stafleden niet bij de wedstrijd kunnen zijn. De ploeg uit Londen heeft om deze reden geprobeerd om de wedstrijd uit te stellen. Woensdagavond maakte Tottenham op de eigen website bekend dat de wedstrijd inderdaad zou worden uitgesteld, maar er kwam geen officiële bevestiging van de UEFA.

The Independent en The Athletic, doorgaans betrouwbare media, meldden woensdag dat de wedstrijd gewoon door zou gaan. Ook Stade Rennais was daar lang van overtuigd: de Franse club reisde gewoon met de hele selectie af naar Londen. Sky Sports kwam uiteindelijk met de bevestiging vanuit de UEFA. 'De UEFA heeft bevestigd dat de Conferenced League wedstrijd tussen Tottenham en Rennais niet doorgaat wegens een corona-uitbraak bij de Premier League-club.'

Ondanks dat het nog steeds niet volledig duidelijk is, lijkt er niet gevoetbald te gaan worden in het Tottenham Hotspur Stadium donderdagavond. De Rennes-selectie is namelijk alweer onderweg naar huis. Er bestaat een kans dat de wedstrijd van Vitesse tegen NS Mura ook uitgesteld wordt door de ontwikkelingen. Vitesse en Tottenham kunnen allebei nog door naar de volgende ronde en Tottenham zou in het voordeel zijn als de uitslag van Vitesse al bekend is.