Nieuws

Polen maakt definitieve WK-selectie bekend: Feyenoorder Szymanski van de partij

Polen maakt definitieve WK-selectie bekend: Feyenoorder Szymanski van de partij

10-11-2022 15:52 Laatste update: 16:03
1

Sebastian Szymanski gaat met Polen naar het WK in Qatar. De Feyenoorder is door bondscoach Czeslaw Michniewicz opgenomen in de definitieve selectie.

Polen maakte donderdagmiddag de definitieve selectie voor het WK in Qatar bekend. "Dit is een van de belangrijkste momenten van mijn leven", vertelt bondscoach Michniewicz tijdens de bekendmaking. "Het is de moeilijkste keuze in mijn trainerscarrière om 26 spelers te kiezen. 21 zullen er teleurgesteld zijn en ik zal hun pijn niet verzachten."

Naast natuurlijk Robert Lewandowski is dus ook Szymanski zeker van zijn eerste WK-deelname met de Poolse internationals. Een andere bekende op de lijst is oud-Ajacied Arek Milik. De spits speelt inmiddels voor Juventus en is ook zeker van een plek. Sc Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz en Vitesse-middenvelder Kacper Kozlowski zaten wel bij de voorlopige selectie, maar vielen af. 

Op 22 november speelt Polen het eerste duel op het WK. Mexico is dan de tegenstander. Mogelijk treft Szymaski met Santiago Gimenez dan een Feyenoord-teamgenoot.

De definitieve WK-selectie van Polen: 

Doel: Szczęsny (Juventus), Skorupski (Bologna), Drągowski (Spezia)

Verdediging: Bednarek (Aston Villa), Bereszynski (Sampdoria), Cash (Aston Villa), Glik (Benevento), Gumny (FC Augsburg), Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Kiwior (Speiza), Wietska (Clermont), Zalewski (AS Roma)

Middenveld: Krychowiak (Al-Shabab), Grosicki (Pogoń Szczecin), Zieliński (Napoli), Frankowski (RC Lens), Szymański (Feyenoord), Szymański (AEK Athens), Żurkowski (Fiorentina), Bielik (Birmingham City), Kamiński (Wolfsburg), Skóraś (Lech Poznań).

Aanval: Lewandowski (FC Barcelona), Milik (Juventus), Piątek (Salernitana), Świderski (Charlotte FC)