Nieuws

Definitieve WK-selectie Engeland bekend: Southgate kiest voor Maddison en Maguire

Definitieve WK-selectie Engeland bekend: Southgate kiest voor Maddison en Maguire

10-11-2022 15:00 Laatste update: 15:23

De definitieve selectie van Engeland voor het WK in Qatar is bekend. Bondscoach Gareth Southgate kies voor James Maddison en Callum Wilson. Onder meer Jadon Sancho en Ivan Toney blijven thuis.  

Engeland neemt het in de poulefase op tegen het veelbesproken Iran, de Verenigde Staten en Wales. Op 21 november om 14.00 uur staat het eerste duel van de ploeg van Southgate op het programma. Iran is dan de tegenstander. Engeland is mogelijk een tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finale. Als Oranje eerste eindigt en Engeland tweede of andersom, dan treffen de mannen van Louis van Gaal de Engelsen direct in de knock-outfase.

Opvallende namen in de selectie zijn James Maddison, die een goed seizoen draait bij Leicester City en Callum Wilson, die net teruggekeerd is van een blessure bij Newcastle United. Manchester United-vleugelflitser Jadon Sancho maakt dit seizoen weinig indruk onder Erik ten Hag en blijft thuis. Ook Brentford-revelatie Ivan Toney zit er niet bij. 

De definitieve selectie: 
Doel:
Jordan Pickford, Nick Pope en Aaron Ramsdale
Verdediging:
Trent Alexander-Arnold, Conor Coady, Eric Dier, Harry Maguire, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker en Ben White. 
Middenveld:
Jude Bellingham, Conor Gallagher, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice. 
Aanval:
Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, James Maddison, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Raheem Sterling en Callum Wilson.