Nieuws

Volgende domper voor Southgate: 'Chelsea-verdediger ontbreekt in Qatar'

Volgende domper voor Southgate: 'Chelsea-verdediger ontbreekt in Qatar'

05-11-2022 13:52 Laatste update: 14:07

Ben Chilwell kan zijn deelname aan het WK naar alle waarschijnlijkheid op zijn buik schrijven. De verdediger viel midweeks geblesseerd uit en is naar verwachting niet op tijd hersteld om mee te kunnen naar Qatar.

Midweeks raakte Chilwell geblesseerd aan zijn hamstring in de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb (2-1). De linkervleugelverdediger verliet Stamford Bridge op krukken. Manager Graham Potter vreesde al voor het ergste en ging uit van een ernstige blessure voor Chilwell. Chelsea laat in een statement weten dat de verdediger spoedig aan zijn revalidatie begint, zonder daar een tijdsindicatie aan te koppelen. Volgens The Blues is het wél de verwachting dat Chilwell het WK mist.

Voor bondscoach Gareth Southgate is het de volgende domper op weg naar het WK. Eerder werd al duidelijk dat Chelsea-teamgenoot Reece James wegens een knieblessure het WK al aan zich voorbij moet laten gaan. Manchester City-verdediger Kyle Walker is herstellende van een liesblessure en lijkt wél op tijd fit te zijn om af te reizen naar Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!