Reactie

Van Dijk spreekt zich lovend uit over Martínez: 'Mensen praten absolute onzin'

Van Dijk spreekt zich lovend uit over Martínez: 'Mensen praten absolute onzin'

04-11-2022 15:52

Lisandro Martínez wordt momenteel gezien als één van de beste verdedigers uit de Premier League, en dat wordt maar weer eens onderstreept door Virgil van Dijk. De Oranje-captain sprak zich lovend uit over de zomeraankoop van Manchester United.

Sinds zijn komst naar United werd Martínez meteen al bekritiseert in de Engelse media. De negatieve optelsom van het hoge prijskaartje in combinatie met zijn lengte werd door meerdere analisten herhaaldelijk aangehaald. Van Dijk nam het in gesprek met The Overlap weer eens op voor de Argentijn.

"Mensen praten over Lisandro Martínez en zijn lengte, maar dat is echt absolute onzin", begon de verdediger. "Ze moeten het niet eens noemen. Natuurlijk kan hij een stukje groter zijn, maar dat hindert je ook op bepaalde manieren. Ik denk dat hij het echt fantastisch deed tegen ons."

Daarmee doelt Van Dijk op de wedstrijd die als de ommekeer wordt gezien voor United. Na de slechte wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion (1-2) en Brentford (4-0) won de Engelse grootmacht de pot tegen Liverpool (2-1).

"Hij is een goede aanwinst voor United, hij is zo gepassioneerd en goed aan de bal”, vervolgt Van Dijk zijn lofzang. “Ik kan alleen maar positief over hem spreken. Ik heb respect voor wat hij heeft bereikt en voor wat hij voor United doet. Hopelijk gaat hij het niet té goed doen."

De volgende clash tussen de twee verdedigers staat pas in maart op het programma. Dan neemt Liverpool het weer op tegen Manchester United in de Premier League. Er bestaat een kans dat de twee elkaar eerder treffen, op het WK. In theorie zouden Nederland en Argentinië elkaar al in de kwartfinale van het toernooi tegen kunnen komen.