Opinie

Van der Vaart kraakt oud-Ajacied: 'Hij denkt dat hij veel beter is dan dat hij is

Van der Vaart kraakt oud-Ajacied: 'Hij denkt dat hij veel beter is dan dat hij is"

02-11-2022 20:55
1

Volgens Rafael van der Vaart gelooft Sergiño Dest te veel in eigen kunnen. De analist is van mening dat de rechtsback van AC Milan te veel hooi op zijn vork neemt.

De Amerikaanse vleugelverdediger is gepasseerd voor het cruciale duel met Red Bull Salzburg. "Ik snap dat, maar het is heel erg jammer", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. De voormalig middenvelder verwacht meer van de door FC Barcelona verhuurde back. "Hij kan heel goed zijn, maar hij neemt altijd te veel hooi op zijn vork. Hij denkt dat hij veel beter is, dan hij is. Hij is een verdediger en dan moet je een beetje slim zijn. Hij overschat zichzelf. Het is een kwaliteit om te weten wat je wel en niet kan. Dat hebben zelfs de beste spelers van de wereld."

Vervolgens wordt Van der Vaart gevraagd of Dest kans had gemaakt op een selectie voor het Nederlands elftal als hij voor Oranje in plaats van de Verenigde Staten had gekozen. "Nee", klinkt het resoluut. "Hij heef te weinig laten zien. Ik ben wel fan van hem, maar hij moet niet te veel in zichzelf gaan geloven als rechtsback. Je bent rechtsback voor een reden. Hij was waarschijnlijk een middenvelder, maar was daarvoor net niet goed geweest. Dan ga je naar achteren. Hij heeft bij Ajax en FC Barcelona echt wel goed gespeeld hoor", besluit Van der Vaart met een positieve noot.

Voor de Rossoneri volstaat woensdagavond een punt om de achtste finale van de Champions League te bereiken. Bij een nederlaag in San Siro gaat de Oostenrijkse ploeg naar de knock-outfase van het toernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!