Nieuws

Van der Vaart enthousiast: 'Voor negentien miljoen had ik hem zelf nog gekocht'

Van der Vaart enthousiast: 'Voor negentien miljoen had ik hem zelf nog gekocht'

02-11-2022 18:52 Laatste update: 18:54

Rafael van der Vaart is erg gecharmeerd van Mykhaylo Mudryk. De voormalig Oranje-international vindt dat de Oekraïense vleugelaanvaller alle facetten van een vleugelaanvaller beheerst. 

"Ik heb hem een paar keer aan het werk gezien. Het is een heel groot talent, maar er komen wel vaker hele goede spelers van Shakhtar Donetsk vandaan. Hij komt veel vanaf links. Hij is snel, heeft veel controle en is tweebenig. Hij heeft alles om een topspeler te worden", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar ik heb toch altijd wel het idee met zulke spelers dat ze zich ergens lekker moeten voelen om op hetzelfde niveau te blijven."

Shakhtar Donetsk vraagt negentig miljoen voor de vlugge buitenspeler. Van der Vaart schrikt van deze vraagprijs. "Voor negentien miljoen had ik Mudryk zelf nog gekocht", zegt de voormalig speler van onder meer Ajax en Real Madrid met een grote glimlach op zijn gezicht. "Want het is zo'n goede speler."

Woensdagavond speelt Mudryk met Shakhtar Donetsk in de Champions League tegen RB Leipzig. De Oekraïners en de Duitsers strijden om overwintering in het miljardenbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!