Nieuws

'Messi wil geen risico nemen met oog op WK en trekt zich terug bij PSG'

'Messi wil geen risico nemen met oog op WK en trekt zich terug bij PSG'

01-11-2022 16:00

Lionel Messi verkeert in bloedvorm en wil niets riskeren met het oog op het WK. Het toernooi begint over drie weken in Qatar en de Argentijn heeft trainer Christophe Galtier om rust gevraagd. 

Messi verruilde FC Barcelona in 2021 voor Paris Saint-Germain en begon enigszins teleurstellend in de Franse hoofdstad. De Argentijn is dit seizoen echter in zeer goede doen en was in zestien wedstrijden goed voor elf doelpunten en veertien assists. Voor Messi, die inmiddels 35 jaar oud is, kan het de laatste kans zijn om te presteren op een WK. Trainer Christophe Galtier is geïnformeerd en gevraagd om de Argentijn rust te geven tijdens het duel met Lorient. 

PSG speelt eerst nog woensdag het Champions League-duel met Juventus. De Parijzenaren zijn samen met Benfica al gekwalificeerd voor de achtste finales van het miljardenbal. Volgens de Argentijnse journalist Andrés Yossen is er een clausule opgenomen in het contract van Messi, waarmee de Argentijnse nationale ploeg voorrang krijgt boven de Franse club. Messi is vanaf 7 november inzetbaar voor bondscoach Lionel Scaloni. La Pulga won tot nu in zijn carrière alles wat er te winnen viel, behalve een WK.