Nieuws

Pavlidis eerder terug dan verwacht: 'Liep drie weken geleden nog op krukken'

Pavlidis eerder terug dan verwacht: 'Liep drie weken geleden nog op krukken'

31-10-2022 10:31

AZ won zondagavond met 2-1 van FC Volendam. Dat ging niet bepaald zonder slag of stoot. Integendeel, want de Alkmaarders stonden na een klein kwartier al met tien man. Dani de Wit ontving een rode prent na een harde charge op Robert Mühren. Desondanks pakten de mannen van Pascal Jansen de drie punten. Vangelis Pavlidis viel na een periode van lange afwezigheid weer eens in.

De Griek kampte met maar liefst drie ingescheurde enkelbanden, waardoor hij twee maanden aan de kant stond. AZ deed het desondanks zeer behoorlijk en stond zelfs enkele weken bovenaan in de Eredivisie. "We hadden niet verwacht dat de revalidatie zo spoedig zou verlopen", zegt de spits tegen De Telegraaf. "Daar ben ik de medische staf heel erg dankbaar voor. Ze zijn dag en nacht met me bezig geweest."

Pavlidis, nou niet bepaald een counterspits, viel na een uur in voor Jens Odgaard en moest ver inzakken. "Het was een beetje een 'crazy game'. Doordat we met zijn tienen speelden, was mijn rol anders dan normaal. Maar zo was de situatie nu eenmaal toen ik erin kwam."

Hij fungeerde als aanspeelpunt in de voorhoede en kwam al kappend en draaiend vaak goed uit de verf. "Terwijl ik drie weken geleden nog op krukken liep. Daarom dacht de medische staf dat ik misschien PSV-uit zou kunnen halen, als het een beetje mee zat. Het werd twee weken eerder, omdat het lichaam ook een beetje meewerkte."

AZ speelt komende donderdag in eigen huis tegen het Oekraïense Dnipro-1, in een rechtstreekse strijd om groepswinst in de Conference League. Daarna resteren nog twee competitiewedstrijden, tegen RKC Waalwijk en dus PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!