AZ pakt ondanks een vroege rode kaart de drie punten tegen FC Volendam

30-10-2022 18:40 Laatste update: 18:44

AZ heeft in eigen huis een nipte zege geboekt op hekkensluiter FC Volendam. De Alkmaarders kwamen na een kwartier spelen met tien man te staan toen Dani de Wit met rood van het veld werd gestuurd.

AZ drong vanaf de eerste minuut aan in het thuisduel, maar kreeg na een kwartier spelen een flinke domper te verwerken. De Wit gleed door op Robert Mühren en kon vertrekken. De ploeg van trainer Pascal Jansen bleef onverstoorbaar doorgaan met waar het gebleven was en kwam na twintig minuten spelen op 1-0 door een treffer van Jens Odgaard. Op slag van rust werd via Tijani Reijnders de score zelfs verdubbeld: 2-0.

Na rust kwam de spanning al snel terug in de wedstrijd. De ingevallen Henk Veerman maakte de 2-1 en dus lag de strijd weer helemaal open. Volendam ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet langs de Alkmaarse muur. De ploeg van Wim Jonk kon geen tweede doelpunt meer produceren en dus eindigde het duel in 2-1.