Nieuws

De Wit schuldbewust na vroege rode kaart: 'Wist dat het niet goed zat'

De Wit schuldbewust na vroege rode kaart: 'Wist dat het niet goed zat'

30-10-2022 21:26 Laatste update: 21:37
2

AZ won zondagavond in een moeizame wedstrijd met 2-1 van FC Volendam. Mede omdat de Alkmaarders na een kwartier al met tien man stonden. Dani de Wit pakte namelijk rood na een harde tackle op Robert Mühren. De middenvelder verscheen na afloop voor de camera's van ESPN en deed zijn verhaal.

"Ik ben blij en opgelucht met drie belangrijke punten. Mooi dat het team het heeft hersteld en dat we hard voor elkaar werken", aldus De Wit, die later naar zijn intentie bij de tackle werd gevraagd. "Ik ga elk duel in om te winnen en om de bal te spelen. Ik ben een speler die hard speelt, maar wel altijd fair. Ik miste de bal in dit geval. Mühren schampte hem net voor me. Ik neem zijn achterste been mee en kom er vol gestrekt op. Toen het gebeurde wist ik wel dat het niet goed zat. Gelukkig was het niet hard en raakte hij niet geblesseerd, maar het is wel vervelend."

Scheidsrechter Joey Kooij trok meteen naar zijn borstzak en greep de rode kaart, tot begrip van de AZ-speler. "Gelijk heeft 'ie, denk ik. Als je dit zo ziet, dan het is een terechte rode kaart", toonde hij zich schuldbewust. Komende donderdag speelt AZ wederom in eigen huis. Dan staat in een rechtstreeks duel met Dnipro-1 uit Oekraïne de groepswinst in de Conference League op het programma. De Wit is dan uiteraard wel inzetbaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!