Nieuws

Cruciale weken voor PSV na zege: 'Gaan met alles aan boord naar Noorwegen'

Cruciale weken voor PSV na zege: 'Gaan met alles aan boord naar Noorwegen'

30-10-2022 17:30 Laatste update: 17:32

PSV bewees zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst door in eigen huis met 3-0 te winnen van NEC. De Eindhovenaren deden dat na midweeks in de Europa League af te rekenen met Arsenal (2-0) en liepen in op koploper Ajax, dat dit weekeinde niet in actie kwam. Trainer Ruud van Nistelrooij reageerde voor de camera's van ESPN.

"We waren niet super goed. Ik ben tevreden over hoe we stonden en hoe we aan de wedstrijd begonnen met hoog druk en de kansen die daaruit voortkwamen, maar daarna was het niet groots. We pakten met een vroege goal het initiatief in de wedstrijd, en waren daarna stabiel en professioneel", aldus de coach. "Daarmee bedoel ik dat NEC vrijwel geen enkele kans wist te creëren, voornamelijk in de eerste helft."

In de tweede helft lag dat iets anders. PSV liep snel uit naar 2-0, maar gaf het een en ander weg. Iets waar Van Nistelrooij niet blij mee is. "Op een gegeven moment zie je, vooral na de wissels, dat er weer wat energie in de ploeg komt. Dat hadden we ook nodig. Til, Ledezma, Branthwaite en Madueke vielen allemaal goed in en dat zijn de positieve dingen die ik eruit haal. Zo wordt je selectie steeds sterker. Hopelijk kunnen we dat nog twee weken uitbouwen en dan een goede break hebben."

In die twee weken wachten er voor PSV nog drie cruciale wedstrijden. Eerst komende donderdag, in Europa tegen Bodø/Glimt in Noorwegen. Daarna op zondag de topper tegen Ajax en een week later tegen AZ. Allemaal nog net even voor het WK aan. "We gaan sowieso met alles wat we aan boord hebben naar Noorwegen, ondanks dat we slechts een kleine kans hebben op de poulewinst. We maken keuzes wie er gaan spelen en wie niet, daar houden we natuurlijk wel rekening mee. We willen gewoon winnen en daarna kijken we verder."