Nieuws

De Ligt stelt buitenwacht gerust na oplopen blessure: 'Het is denk ik niet zo erg'

De Ligt stelt buitenwacht gerust na oplopen blessure: 'Het is denk ik niet zo erg'

29-10-2022 18:17
1

Matthijs de Ligt viel zaterdagmiddag uit bij Bayern München wegens een nog onbekende blessure, maar stond de pers geruststellend te woord. Volgens de Nederlander valt het wel mee.

Met De Ligt in de basis walste Bayern zaterdagmiddag over FSV Mainz 05 heen (6-2). Bij rust ging Der Recordmeister al met 3-1 aan de leiding, wat voor Julian Nagelsmann geen aanleiding zou moeten zijn om te wisselen. Toch verscheen de Nederlander niet aan de aftrap in de tweede helft. Hij bleek een blessure te hebben opgelopen.

Met nog drie weken tot het WK een blessure van De Ligt flink wat roet in het eten kunnen gooien van bondscoach Louis van Gaal. Gelukkig voor iedereen die Bayern en het Nederlands elftal een warm hart toedraagt, lijkt het allemaal wel mee te vallen.

"Ik denk dat het niet erg is", zei de verdediger na afloop van het laatste fluitsignaal voor de camera’s van Abend Zeitung. De verdediger zal zondag de nodige tests ondergaan om te kijken hoe erg het daadwerkelijk is.

Hopelijk voor De Ligt valt het ook echt mee. De verdediger kan geen blessure gebruiken, aangezien de definitieve Oranje-selectie op 11 november bekend zal worden gemaakt.