Nieuws

'Ik ga niet zeggen dat ik beter ben dan De Ligt, maar speel het systeem elke week'

'Ik ga niet zeggen dat ik beter ben dan De Ligt, maar speel het systeem elke week'

29-10-2022 16:52 Laatste update: 16:56

Joël Veltman is bezig aan een uitstekende periode in het shirt van . De Nederlander staat wekelijks in de basis bij de Premier League-club, dat in hetzelfde systeem speelt als het Nederlands elftal. Toch is de verdediger niet opgenomen in de voorselectie van Oranje.

"Ik speel in dat systeem", begint Veltman, die door voormalig bondscoach Frank de Boer werd vergeleken met Matthijs de Ligt. "Het gaat gewoon goed. Op Premier League-niveau, dat is de allerhoogste competitie. Ik ga niet zeggen dat ik beter ben dan De Ligt, maar ik ken het systeem zeker en speel iedere week. Daar ben ik het dus mee eens."

Dat Veltman zijn naam niet op de 39-koppige lijst zag staan, doet hem ergens wel wat. "Ik zag het al aankomen. De periodes daarvoor zat ik er ook al niet bij. Dan moet je realistisch naar jezelf zijn. Aan de andere kant zeggen we al: het systeem en de prestaties spreken in mijn voordeel. Maar de bondscoach maakt andere keuzes en daar moet ik mee dealen."

Brighton speelt zaterdag de wedstrijd tegen Chelsea, waar hun voormalig manager Graham Potter nu de scepter zwaait. Veltman zelf is er niet bij. De verdediger kampt met een spierblessure.