Nieuws

Botman hoopt op WK met Oranje: 'Met Van Gaal en Blind nog geen contact gehad'

Botman hoopt op WK met Oranje: 'Met Van Gaal en Blind nog geen contact gehad'

29-10-2022 14:34
1

Sven Botman mag nog altijd hopen op deelname aan het WK in Qatar met Oranje. De verdediger van Newcastle United maakt dit seizoen indruk in de Premier League en verdiende een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Botman maakte deze zomer de overstap van OSC Lille naar Newcastle United en maakt wekelijks een goede indruk tegen de beste spelers ter wereld. "Dat is de reden waarom ik voor Newcastle tekende", aldus de verdediger tegenover het Algemeen Dagblad. "Niet alleen voor het project dat me aansprak, maar ook voor de Premier League. Hier krijg je wekelijks te maken met spitsen als Son en Kane. Tegen hen spelen is allesbehalve eenvoudig. Je moet er keihard voor knokken. Maar ik vind het heerlijk om met zulke aanvallers te duelleren. Die ervaring helpt me om een betere verdediger te worden."

De jeugdexponent van Ajax zorgde voor gefronste wenkbrauwen door de vorige interlandperiode af te zeggen voor Jong Oranje. Daarmee leek de kans op het WK verkeken voor Botman, maar niets blijkt minder waar. "Het is mijn droom om mee te gaan naar Qatar", aldus de linkspoot. "Met Van Gaal en zijn assistent Danny Blind heb ik geen contact gehad. Ik doe mijn uiterste best. Ik wil laten zien dat ik bij Oranje hoor. Ik merk vanzelf wat Van Gaal beslist", aldus Botman.