Nieuws

'Barcelona komt in de problemen na CL-uitschakeling en denkt aan Memphis-exit'

'Barcelona komt in de problemen na CL-uitschakeling en denkt aan Memphis-exit'

28-10-2022 12:10

FC Barcelona is weer volop in de financiële druk te vinden na de uitschakeling in de Champions League en denkt er weer aan afscheid te nemen van Memphis Depay. De Nederlander leek in Catalonië te kunnen blijven, maar de tegenvallende sportieve prestaties kunnen roet in het eten gooien. 

Het Spaanse SPORT meldt dat Memphis als één van de kandidaten geldt die Barcelona in januari kan verlaten. Memphis leek in de zomer lange tijd naar Juventus te gaan, maar de onderhandelingen liepen op het laatste moment stuk. Het contract van Memphis loopt tot het einde van het seizoen door bij Barça. 

De 28-jarige spits arriveerde in 2021 bij Barça, maar wist mede door lange blessuregolven nooit lange tijd te overtuigen. Door de komst van Robert Lewandowski is de kans op speeltijd nog geringer geworden. De club hoopt dat Memphis hoge ogen gooit op het WK in Qatar en vervolgens kan vertrekken naar een geïnteresseerde club. De diensten van Memphis worden momenteel niet gebruikt en Barça kan het miljoenenbedrag dat in salaris wordt bespaard, goed gebruiken.