Nieuws

Van Nistelrooij lyrisch over terugkeer speler: 'Je ziet wat dat met het team doet'

Van Nistelrooij lyrisch over terugkeer speler: 'Je ziet wat dat met het team doet'

28-10-2022 06:45

Ruud van Nistelrooij kan zijn geluk niet op na de overwinning op Arsenal in de Europa League. Vanwege de verrassende overwinning van FC Zürich zijn de Eindhovenaren nu al zeker van Europese overwintering.

Van Nistelrooij stond na afloop met een glimlach voor de camera van ESPN. "We verwachtten ook niet dat Zürich gelijkspeelt of wint tegen Bodo/Glimt, dat doen ze wel. En wij tegen dit Arsenal, als je dan wint, zeker op basis van de tweede helft, is dat zeker verdiend."

De trainer van PSV zag zijn ploeg vooral na rust floreren. "In de eerste helft hadden we het moeilijk. Heel veel energie gestopt in het tegengehouden en wel soms kunnen prikken in de counter. In de tweede helft vond ik ons de betere ploeg en scoorden we nog een aantal goals. Ik ben het meest tevreden met de tweede helft."

Luuk de Jong kon eindelijk weer opdraven na een lange blessure en stelde niet teleur: de kopsterke spits gaf een assist én scoorde zelf. "Luuk zijn bijdrage... je ziet wat dat met het team doet. Xavi ging vrolijk door met wat hij bezig was. Het stond goed en we kregen vertrouwen, toen gingen we ook voetballen. Dan zie je ook wat het team kan."

Van Nistelrooij is ook over Xavi Simons te spreken. "Hij gaat duels aan, hij staat zijn mannetje, hij draait weg... hij dribbelt weg. Dit is natuurlijk het hoogste niveau wat je kan tegenkomen. We kunnen ons meten met dit Arsenal en ik had al vertrouwen voor de wedstrijd. Gelukkig is dat uitgekomen en kunnen we hierop doorbouwen", besluit de trainer.