Nieuws

Wéér 'finale' tegen Romeinen voor Feyenoord: 'Hoeven niet eens te rekenen'

Wéér 'finale' tegen Romeinen voor Feyenoord: 'Hoeven niet eens te rekenen'

27-10-2022 23:52
2

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü had er flink de pest in dat de Rotterdammers in de absolute slotfase verloren van Sturm Graz. De Turkse middenvelder weet als geen ander dat alles nu afhangt van het duel tegen Lazio Roma in De Kuip.

"De klap is heel groot", begint Kökcü tegenover ESPN. "In de eerste helft gaat het goed en creëren we kansen, meer dan zij in ieder geval. In de tweede helft krijgen zij de overhand. Zij creëren veel meer kansen en we komen er helemaal niet meer in."

Kökcü weet waar het fout ging voor de Rotterdammers. "Het is al de zoveelste keer dit seizoen dat we een tegendoelpunt krijgen uit een standaard situatie. Als we écht mee willen doen, moeten zulke momenten eruit. Het gaat veel te makkelijk. We krijgen zoveel doelpunten tegen uit standaard situaties. Daar moeten we als team aan werken."

In de eerste helft speelde Feyenoord best aardig, maar tot scoren kwam de ploeg van trainer Arne Slot niet. "We hadden geen grote kansen. Een paar doelpogingen. We hadden zeker voor kunnen staan. Dan ga je zo’n tweede helft ook heel anders in. Er is werk aan de winkel."

Door de nederlaag is Europese overwintering allesbehalve zeker voor Feyenoord. "We hoeven niet eens te rekenen. Lazio moet je thuis gewoon winnen. Dit was eigenlijk al een finale, maar zo benaderde we hem niet denk ik. Die wedstrijd moeten we als een échte finale benaderen wil je doorgaan in Europa."