Memorabele avond in Eindhoven: sterk PSV verslaat sterrenensemble Arsenal

27-10-2022 20:34 Laatste update: 20:45
1

PSV heeft donderdagavond een knappe overwinning geboekt op Arsenal. De Engelse grootmacht werd in het Philips Stadion met 2-0 verslagen door de Eindhovenaren. Joey Veerman en Luuk de Jong namen de treffers voor hun rekening.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij begon goed aan het Europa League-duel met Arsenal. In minuut negentien resulteerde dit in een openingstreffer voor PSV, Cody Gakpo schoot de 1-0 tegen de touwen. De Oranje-international stond echter net buitenspel, waardoor de wonderschone lob werd afgekeurd. Na dit moment ontstonden er enkele kansen over en weer, maar PSV bleef goed in de wedstrijd.

Op slag van rust dacht PSV opnieuw op voorsprong te komen via Xavi Simons. De middenvelder worstelde zich door de verdediging waarna hij koelbloedig afrondde. Het doorzettingsvermogen van de ploeg van Van Nistelrooij leek beloond te worden, maar ook deze treffer werd afgekeurd, aangezien El Ghazi eerder in de aanval buitenspel stond.

PSV beloont zichzelf
Na rust kwam De Jong binnen de lijnen bij PSV. Dit bleek een geweldige zet van Van Nistelrooij, de Eindhovenaren begonnen namelijk ook goed aan het tweede bedrijf. Drie keer bleek scheepsrecht, want PSV kwam in minuut 55 dan écht op voorsprong. Invaller De jong draaide goed weg bij de verdedigens en legde het speeltuig af op de Volendammer, die vervolgens met binnenkant voet Ramsdale verschalkte.

Acht minuten later kwamen de Eindhovenaren op een 2-0 voorsprong via De Jong. De PSV-spits kopte uit een corner van Gakpo raak, nadat Ramsdale mis taste. In de 66e minuut leek de ploeg van Van Nistelrooij ook nog op 3-0 te komen, maar ook deze knappe treffer van Gakpo werd afgekeurd. De PSV'er stond wederom buitenspel op het moment dat Ibrahim Sangaré een voorzet afleverde.

In de slotfase van het Europa League-duel bracht Arsenal nog een aantal sterkhouder binnen de lijnen. Zij konden de PSV-defensie echter niet meer passeren, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan. Door de nederlaag van Bodø/Glimt tegen FC Zürich is PSV zeker van de tweede plaats in groep A.