Nieuws

Madueke is klaar voor Arsenal: 'Was vroeger eigenlijk fan van Manchester United'

Madueke is klaar voor Arsenal: 'Was vroeger eigenlijk fan van Manchester United'

26-10-2022 16:16

PSV staat donderdagavond voor een bijzondere pot tegen Arsenal in de Europa League. Voor één man is het treffen extra bijzonder: Noni Madueke. De 20-jarige Brit speelde in de jeugd van Totteham Hotspur en was vroeger fan van Manchester United, twee van de rivalen The Gunners.

Sinds de week van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax was Madueke geblesseerd, maar tegen Arsenal en FC Groningen maakte hij weer voor het eerste minuten. "Het was zeer teleurstellend dat ik geblesseerd raakte voor de eerste wedstrijd van het seizoen, maar nu ben ik terug en probeer ik het team te helpen", begint de Engelsman voor de camera’s van Veronica.

Het is niet de eerste keer dat de PSV’er een blessure opliep waardoor hij lang aan de kant zat, maar zijn speelstijl verandert hij niet. 'Nee, ik ben niet echt het type speler dat er met de rem op kan spelen. Dat is niet echt mijn stijl", vervolgt Madueke, die denkt weer vanaf het begin te kunnen starten. "Ja, ik denk dat ik er klaar voor ben. Als ze me nodig hebben, dan doe ik wat de coach van me vraagt."

De snelle buitenspeler speelde in de jeugd van Tottenham Hotspur, maar dat is geen reden om Arsenal te haten. 'Ik was vroeger Manchester United fan, dus dat maakte me eigenlijk niet zo veel uit."