Feyenoord beleeft frustrerende middag in De Kuip, Fortuna vertrekt met punt

22-10-2022 18:26

Feyenoord heeft het zaterdag nagelaten tijdelijk de koppositie in handen te nemen in de Eredivisie. De Rotterdammers beleefden een frustrerende middag tegen een gemotiveerd Fortuna Sittard en moeten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord was in de openingsfase nog niet helemaal wakker en daar maakte Fortuna gretig gebruik van. De ploeg uit Sittard doet het goed in uitwedstrijden en kwam vrij verrassend op voorsprong na negen minuten spelen door Iñigo Córdoba. De thuisploeg schrok niet van de openingstreffer en begon de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. Fortuna had de goal te pakken en begon na een klein kwartier al met tijdrekken, tot grote ontsteltenis van het thuispubliek.

De ploeg van Arne Slot domineerde in het eerste half uur, maar dat leidde niet tot veel kansen. Feyenoord werd naarmate de eerste helft vorderde gevaarlijker, maar zag met lede ogen aan dat het rustsignaal klonk met een achterstand. In de tweede helft schoot Feyenoord uit de startblokken en zorgde Javaîro Dilrosun voor de aansluitingstreffer.

Na de gelijkmaker kende Feyenoord een stormachtig kwartier, maar Fortuna hield ternauwernood stand. De bezoekers bleven voor het doel hangen en loerden op de counter. Patrik Wålemark en Orkun Kökçü hadden meerdere kansen op de 2-1, maar Ivor Pandur lag te vaak in de weg. Igor Paixão kreeg in de slotfase nog enkele grote kansen, maar de Braziliaan kreeg de bal niet in het net. In de blessuretijd mocht Sebastian Szymanski vrij aanleggen, maar het schot van de Pool ging rakelings naast.

Feyenoord blameert zich enigszins met het gelijkspel en neemt daardoor ook niet tijdelijk de koppositie in handen. Fortuna is onder leiding van Julio Velázquez bezig aan een opmars en is inmiddels terug te vinden op plek tien.