Nieuws

Benzema heeft last van vermoeide spieren en moet belangrijke duels laten schieten

Benzema heeft last van vermoeide spieren en moet belangrijke duels laten schieten

22-10-2022 13:22 Laatste update: 13:24

Karim Benzema heeft last van spiervermoeidheid en moet de wedstrijden tegen Sevilla FC en RB Leipzig aan zich voorbij laten gaan. De winnaar van de Ballon d'Or is naar verwachting eind oktober weer inzetbaar voor Real Madrid

Real laat in een medisch rapport weten dat Benzema last heeft van de quadriceps in zijn linkerbeen en minstens een week moet herstellen. De 34-jarige spits stond medio september al drie wedstrijden aan de kant en miste destijds óók al het treffen met RB Leipzig in de Champions League. 

Voor de Madrileense club is de afwezigheid een groot gemis. Benzema was in zeven wedstrijden goed voor vijf doelpunten in de Primera División. Real gaat aan kop in de Spaanse competitie na het verslaan van FC Barcelona in El Clásico. Benzema speelde bijna de volledige wedstrijd tegen de aartsrivaal en wist ook voor een treffer te tekenen. 

Door het wegvallen van Benzema moet trainer Carlo Ancelotti een nieuwe spits inzetten voor de komende duels. Rodrygo Goes, Eden Hazard en Marco Asensio behoren allen tot de opties.