Nieuws

Supertalent Gavi pakt tweede individuele prijs: Golden Boy Award voor 18-jarige

Supertalent Gavi pakt tweede individuele prijs: Golden Boy Award voor 18-jarige

21-10-2022 13:13 Laatste update: 15:01

Na afgelopen maandag de Kopa Throphy op zijn naam te hebben geschreven, won Gavi vrijdag opnieuw een prestigieuze individuele prijs. De 18-jarige Spanjaard is door het Italiaanse Tuttosport verkozen tot Golden Boy van 2022. Daarmee volgt hij zijn Barça-ploeggenoot Pedri op.

De Golden Boy Award, de prijs voor grootste voetbaltalent onder 21 jaar, werd voor de twintigste keer uitgereikt. Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste die hem in ontvangst nam. In 2018 was de eer aan Matthijs de Ligt. Naast hen gingen Gavi nog een aantal andere wereldsterren voor, zoals Erling Haaland, Kylian Mbappé, Paul Pogba, Wayne Rooney en niemand minder dan Lionel Messi.

Gavi heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan zestig wedstrijden voor het eerste elftal van Barcelona gespeeld. Tevens is hij van vaste waarde bij het Spaanse nationale team. In de verloren Nations League-finale van vorig jaar stond hij in de basis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!