Benzema komt aan bij Ballon d'Or, Zidane: 'Opvolger zou geweldig zijn'

17 oktober 2022 om 20:19

Zinédine Zidane was in 1998 de laatste Fransman die de Ballon d'Or won. Karim Benzema lijkt maandagavond hard op weg om zijn voormalig trainer op te volgen. 'Zizou' reageerde bij aankomst in Parijs voor de camera's van de organisatie.

"Het zou geweldig zijn als ik vanavond een opvolger krijg", aldus Zidane. "We zullen zien. Ik hoop dat we een verdiende winnaar krijgen. Zijn oud-ploeggenoot bij Real Madrid, Ronaldo, denkt dat Benzema de grootste kanshebber is. "Het zou mooi zijn als een echte nummer negen deze prijs vanavond wint. Benzema is een complete spits en een geweldige speler voor Real Madrid." Ook de ster hemzelf reageerde nog even kort. "Ik ben blij om hier te zijn. Ik ben hier voor het eerst, maar dit is een evenement waar ik altijd graag naar heb gekeken."

Er zijn ook Nederlanders genomineerd vanavond. Virgil van Dijk maakt als enige man kans op de Ballon d'Or, bij de vrouwen is dat Vivianne Miedema. Ryan Gravenberch is bovendien één van de kanshebbers voor de Kopa Trophy, de prijs voor de beste speler onder 21 jaar.