Einde van een tijdperk: Ronaldo krijgt laagste Ballon d'Or-notering sinds 2005

17 oktober 2022 om 18:15
Laatste update: 17 oktober 2022 om 18:26

Cristiano Ronaldo is in de strijd om de Ballon d'Or op de twintigste plaats geëindigd. De Portugees noteert daarmee zijn laagste plaats sinds de verkiezing van 2005, toen Ronaldo voor het eerst werd genomineerd. 

De Ballon d'Or wordt maandagavond uitgereikt en gedurende de avond wordt de top 25 bekendgemaakt. Ronaldo eindigt op de twintigste plaats en deed dit ook in 2005: toen was de Portugees nog gedeeld twintigste met Jamie Carragher. 

De Portugese vedette won vijf keer de prestige-award en ziet alleen Lionel Messi (7) voor zich staan met meer overwinningen. De kleine Argentijn werd overigens niet eens genomineerd voor deze jaargang van het evenement. Ronaldo wist het vorige seizoen nog zeventien keer te scoren en werd daarmee clubtopscorer van het destijds kwakkelende Manchester United. Dit seizoen kan de Portugees minder op een basisplaats rekenen onder manager Erik ten Hag. 

Virgil van Dijk is de hoogst genoteerde Nederlander voor het afgelopen seizoen: de verdediger van Liverpool FC is terug te vinden op een zestiende plaats. Van Dijk gooide de afgelopen jaren hoge ogen bij Liverpool en was een periode onpasseerbaar.