Nieuws

Mané ziet favoriet voor Ballon d’Or-winst: 'Hij heeft hem dit jaar verdiend'

Mané ziet favoriet voor Ballon d’Or-winst: 'Hij heeft hem dit jaar verdiend'

06-10-2022 14:11 Laatste update: 09-11-2022 12:24

Volgens Sadio Mané verdient Karim Benzema de Ballon d’Or het meest. De Senegalees is onder de indruk van de Fransman en sprak na de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen zijn voorkeur uit.

Op Benzema stond afgelopen seizoen geen maat. De Fransman scoorde er op los en loosde Real Madrid naar de Champions League-winst. "Eerlijk, ik denk dat Karim hem dit jaar verdient. Hij heeft een geweldig seizoen gedraaid met Real Madrid. Hij heeft de Champions League gewonnen. Eigenlijk is de keuze voor hem makkelijk. Ik ben heel blij voor hem", vertelde Mané tegen Diario AS.

Mané had zelf ook geen slecht seizoen. De Senegalese aanvaller won de Afrika Cup en streed met Liverpool tot op de laatste dag mee om de Premier League-titel. Toch schat Mané zijn collega-aanvaller hoger in dan hemzelf. "Ik heb natuurlijk de Afrika Cup gewonnen. Dat was een grote opluchting voor mij en voor mijn land. Daar ben ik heel blij om, maar Karim verdient die prijs. Daar ben ik heilig van overtuigd."  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!