Nieuws

'Kvaradona' blijft verbazen bij Napoli: 'De Van Gogh van de voetbalvelden'

'Kvaradona' blijft verbazen bij Napoli: 'De Van Gogh van de voetbalvelden'

17-10-2022 14:13

Ajax maakte in de afgelopen twee Champions League-duels kennis met Napoli-revelatie Khvicha Kvaratskhelia. De Georgiër blijft zijn topvorm ook in de Serie A maar etaleren. Het komt de aanvaller op lovende woorden uit zowel de Engelse als de Italiaanse pers te staan.

Zondag werd Bologna de volgende tegenstander die voor de zegekar gespannen werd door SSC Napoli: 3-2. Alhoewel Kvaratskhelia niet tot scoren kwam, behoorde hij wederom tot één van de grote uitblinkers. Inmiddels staat de teller op zeven treffers en acht assists in veertien officiële optredens namens de Italiaanse formatie.

Sinds augustus gaat Kvaratskhelia door het leven als 'Kvaradona', naar wijlen Napoli-legende Diego Armando Maradona. 'Zijn statistieken geven niet volledig zijn impact weer', steekt The Guardian van wal in een lofzang. 'De consistentie waarmee hij ruimte tussen de lijnen vindt en het gemak waarmee hij de bal verdeelt van beide voeten is ongelofelijk.'

In Italië ging een verslaggever van de lokale krant Il Napolista nog een stapje verder door Kvaratskhelia te vergelijken met niemand minder dan Vincent van Gogh. 'Hij is als de Van Gogh van de voetbalvelden, die elke week een nieuw meesterwerk schildert'.

Met Napoli gaat Kvaratskhelia aan kop in de Serie A met 26 punten uit tien wedstrijden. Atalanta Bergamo volgt op twee punten achterstand. Daarnaast is plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League reeds een feit na vier duels (twaalf punten).