Nieuws

Tevreden gevoel heerst bij Kuyt en Verheydt:  'Avondje NAC-uit winnen is prima'

Tevreden gevoel heerst bij Kuyt en Verheydt: 'Avondje NAC-uit winnen is prima'

14-10-2022 23:39

ADO Den Haag wist met 1-2 te winnen van NAC Breda en dat zorgt voor een tevreden gevoel bij trainer Dirk Kuyt en spits Thomas Verheydt. Het tweetal is blij met de vechtlust die de Hagenezen op de mat brachten.

"Het voetbal was zeker niet altijd goed, maar dit is wel heel goed voor het moraal", reageert Verheydt na afloop bij Omroep West. "Het gaat om de manier waarop. Tyrese Asante gleed bij een sliding een meter of twaalf door. Dat was echt mooi. We zijn slecht aan de competitie begonnen. Maar dat we nu dit neerzetten, is lekker. Ook vorige week wonnen we al van een stugge tegenstander. Een avondje NAC-uit winnen is prima dus dit is een prima opsteker voor ons."

Kuyt is logischerwijs ook zeer tevreden na de overwinning op NAC. "Ik heb vechtlust gezien", vertelt hij. "We toonden de wil om ieder duel te winnen en wilden de overwinning écht over de streep trekken. We hebben als team genoeg meegemaakt en zijn meerdere malen op onze bek gegaan. Maar we hebben geleerd om op te staan en het maximale uit onszelf te halen. Het belangrijkste is dat we twee keer op rij hebben gewonnen, want dat geeft vertrouwen. Dit willen we vasthouden om zoveel mogelijk overwinningen binnen te halen. Elke keer dat je wint, stijg je een paar plekjes. En dan weet je nooit waar je uitkomt."