Nieuws

Simons bevestigt transferclausule: 'Het is iets tussen mij en PSV, niet met PSG'

Simons bevestigt transferclausule: 'Het is iets tussen mij en PSV, niet met PSG'

14-10-2022 13:41 Laatste update: 13:50
1

Xavi Simons heeft in gesprek met het clubkanaal van PSV bevestigd over een transferclausule in zijn contract te beschikken. Na afloop van dit seizoen kan de middenvelder voor 'een bepaald bedrag' terugkeren naar Paris Saint-Germain. Desalniettemin geeft Simons aan niet van plan te zijn om de deur na één seizoen in Eindhoven al achter zich dicht te trekken.

Onlangs kwam naar buiten dat de jeugdinternational over een ontsnappingsoptie in zijn contract zou beschikken. Na één seizoen bij PSV zou hij kunnen terugkeren bij PSG voor een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro. "Het is waar dat ik een clausule heb", zegt Simons tegen het clubkanaal van de Brabantse club. "Het is een clausule tussen mij en PSV. Het is niet met PSG. Het is een clausule dat ik aan het eind van het jaar als ik naar PSG zou willen gaan dat voor een bepaald bedrag kan doen."

Simons is ijzersterk aan het seizoen begonnen en heeft een basisplaats veroverd onder Ruud van Nistelrooij. Met een vertrek is hij dan ook niet bezig. "Om eerlijk te zijn zit het niet in mijn hoofd om te bewegen. Ik ben net hier gekomen en gesetteld. Ik voel me goed en ik denk dat je dat ook kunt zien op het voetbalveld. Zoals ik net zei ben ik hier transfervrij gekomen, dus ik heb geen verplichtingen met niemand. Ik ben degene die de keuze moet maken. Ik ben eerlijk en ik denk er niet aan om weg te gaan." 

In de zomer tekende Simons een vijfjarig contract bij PSV. Tot dusver kwam de technisch begaafde speler tot vijftien officiële optredens. Daarin wist hij maar liefst acht keer te scoren en vier assists voor te bereiden.