Nieuws

'Kane gaat statement maken tijdens WK: 'Ook als ze het in Qatar verbieden''

'Kane gaat statement maken tijdens WK: 'Ook als ze het in Qatar verbieden''

11-10-2022 09:00

Harry Kane is van plan een OneLove-armbandje te dragen tijdens de wedstrijden op het WK in Qatar. De aanvoerder van Engeland zegt dat zelfs te doen als de Qatarese organisatie dat verbiedt. 

De Engelse voetbalbond maakte in september al bekend de armbanden te willen dragen bij de nationale ploeg van Engeland. De OneLove-armband zal worden gedragen om de LHBTI-gemeenschap te steunen, een onderwerp dat nog altijd zeer gevoelig ligt in Qatar. Volgens Sky Sports willen aanvoerders van negen landen de armband dragen en is de FIFA om toestemming gevraagd, maar de wereldvoetbalbond heeft nog altijd geen besluit genomen. 

Kane gaat sowieso de armband dragen en wacht niet op toestemming van de bond, stelt Sky. De UEFA Working Group on Qatar vroeg medio september om toestemming en gaat binnenkort met een delegatie in gesprek om de plannen verder te bespreken. Naast de armbandplannen wordt ook het compensatiefonds besproken, waarvoor Amnesty International al bij het Nederlands elftal aanklopte voor steun.