Nieuws

Van de Beek mag zich opmaken voor speelminuten: 'Zijn kansen zullen komen'

Van de Beek mag zich opmaken voor speelminuten: 'Zijn kansen zullen komen'

07-10-2022 16:16 Laatste update: 16:24

Donny van de Beek lijkt zich op te kunnen gaan maken voor speelminuten in het shirt van Manchester United, mits hij fit is. De middenvelder kampt nog met een lichte blessure, maar zodra hij hersteld is lijken speelminuten in aantocht.

Van de Beek streek twee seizoenen geleden neer in Manchester. Echter kreeg de Nederlander onder voormalig trainer Ole Gunnar Solskjaer maar weinig speeltijd. De aanstelling van Erik ten Hag leek hoopgevend te zijn, maar Van de Beek kwam dit seizoen pas negentien minuten in actie. "Donny is hier nu tweeënhalf jaar. Hij heeft een redelijk goede voorbereiding gedraaid. Zijn kansen zullen komen", vertelde Ten Hag op de persconferentie over Van de Beek die weer in training is na zijn blessure. "Donny is weer terug op het trainingsveld. Hij is aan het werk, maar nog wel individueel. Hij doet nog niet mee met de groepstraining, daar moeten we nog op wachten. Het is vanzelfsprekend dat hij fit moet zijn. Dat is nu natuurlijk een nadeel."

Ten Hag was tevreden over de minuten die Van de Beek al in actie kwam. "Hij viel in tegen Brighton en deed het erg goed. Maar je moet wel beschikbaar zijn. Anders kun je geen basisplaats veroveren. Hij moet fit worden en dan vechten voor zijn plek." Komend weekend neemt United het op tegen Everton, de ploeg waar Van de Beek vorig jaar onder contract stond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!