Heerlijke avond voor Gravenberch en De Ligt: Bayern loopt over Viktoria Plzen heen

04-10-2022 20:53 Laatste update: 20:54

Bayern München heeft dinsdagavond uitgehaald in het derde groepsduel van de Champions League. Met oud-Ajacieden Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in de basis werd FC Viktoria Plzen met 5-0 afgedroogd.

Bayern kwam al heel vroeg op de gewenste voorsprong. Leroy Sané kreeg vrije doorgang en maakte er na zeven minuten spelen al 1-0 van. Enkele minuten later verdubbelde Serge Gnabry de voorsprong en in de 21ste minuut werd het zelfs 3-0. Sadio Mané tikte van dichtbij binnen. Viktoria Plzen had helemaal niks te vertellen in Duitsland en kwam geen moment aan voetballen toe.

In de tweede helft ging Der Rekordmeister vrolijk verder met scoren. Binnen het kwartier kwam de thuisploeg op 5-0 door treffers van andermaal Sané en Eric Maxim Chupo-Moting. In de slotfase leek Gravenberch nog de zesde goal van de avond te maken, maar de oud-Ajacied schoot naast. Hij maakte net als De Ligt en Mazraoui de negentig minuten vol. Door de overwinning kan Bayern ontspannen kijken wat de concurrentie doet. Later op de avond nemen Internazionale en FC Barcelona het tegen elkaar op.